Alice Harikalar Diyarında - womenist.net 

Alice Harikalar Diyarında

Edward Scissorhands’dan Captain Jack Sparrow ‘a Mad Hat’e dek oynadığı rollerde kendini en uç psikolojik noktalara sürükleyebilen bir oyuncu John Christopher Depp.

None 1963 yılında Amerika’nın Kentucky eyaletinde doğdu. Başarı ona altın tabakta sunulmadı. Oldukça zor bir çocukluk ve gençlik geçirdi. İlk önceleri tek hayali bir rock şarkıcısı olmaktı. Arkadaşları ile kurdukları müzik gurubunun dağılmasından sonra oyunculuğu ciddiye almaya başladı. Babası bir mühendisti, annesi de garsonluk yapıyordu. Annesine ve büyükbabasına çok yakındı. Büyükbabası, kendi deyimiyle, “Pawpaw” ona babasında daha yakındı. Johnyy’ nin takma adı ise aile arasında Dipp ya da Deppity Dthen’di.

7 yaşındayken çok sevdiği Pawpaw’ı kaybetti. Bu onun için çok büyük bir acıydı. O sene ailesi ile Florida’ya taşındılar. Babasının işi yüzünden devamlı hareket halindeydiler. Gittikleri kasabalarda ev tutmuyor motellerde kalıyorlardı. Kız kardeşleri ve erkek kardeşi için oldukça zor olan bu durum Johnny için  ise “tahammülsüzdü”

None Okulu hiç ciddiye almıyordu. 12 yaşında sigara içmeye, 13 yaşında içki içmeye ve kadınlarla ilişkiye girmeye başladı. Yaşadığı çevrede çok fazla şiddet vardı ve hayat onun için hiç de kolay değildi.19 yaşında telefondan tükenmez kalem satarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Henüz 20 yaşındayken Lori Anne Allison ile evlendi. Lori onu, arkadaşı Nicholas Cage ile tanıştırdı. Nicholas’ın çabaları sonucu onu elemelere sokacak bir ajansla anlaştı. Böylece şansı oyunculuktan yana dönmeye başladı. İlk filmini 1984 yılında yaptı. A Nightmare on Elm Street adındaki korku filmi çok ses getirdi. O sene Lori’den boşandı.

21 yaşına geldiğinde Wynonna Ryder ile flört etmeye başladı, 1993 yılında ayrıldılar. Beraber oldukları sürede tabloid basınında oldukça fazla haber oldular.
1994 yılında model Kate Moss ile birlikte olmaya başladı, bu ilişki de oldukça inişli çıkışlı idi. O sene New York’da bir otel odasını dağıtmak suçundan tutuklandı... Moss’tan ayrılana dek, sık sık  magazin basınına kavgaları yüzünden haber oldular. 1998 yılında ayrıldıklarından kısa bir süre sonra Johnny, Fransız şarkıcı ve oyuncu Vanessa Paradis ile birlikte olmaya başladı. 2001 senesinde evlenen çiftin Lily Rose adlı bir kız ve Jack adlı bir oğulları var.

None 1963 yılında Amerika’nın Kentucky eyaletinde doğdu. Başarı ona altın tabakta sunulmadı. Oldukça zor bir çocukluk ve gençlik geçirdi. İlk önceleri tek hayali bir rock şarkıcısı olmaktı. Arkadaşları ile kurdukları müzik gurubunun dağılmasından sonra oyunculuğu ciddiye almaya başladı. Babası bir mühendisti, annesi de garsonluk yapıyordu. Annesine ve büyükbabasına çok yakındı. Büyükbabası, kendi deyimiyle, “Pawpaw” ona babasında daha yakındı. Johnyy’ nin takma adı ise aile arasında Dipp ya da Deppity Dthen’di.

7 yaşındayken çok sevdiği Pawpaw’ı kaybetti. Bu onun için çok büyük bir acıydı. O sene ailesi ile Florida’ya taşındılar. Babasının işi yüzünden devamlı hareket halindeydiler. Gittikleri kasabalarda ev tutmuyor motellerde kalıyorlardı. Kız kardeşleri ve erkek kardeşi için oldukça zor olan bu durum Johnny için  ise “tahammülsüzdü”

None Okulu hiç ciddiye almıyordu. 12 yaşında sigara içmeye, 13 yaşında içki içmeye ve kadınlarla ilişkiye girmeye başladı. Yaşadığı çevrede çok fazla şiddet vardı ve hayat onun için hiç de kolay değildi.19 yaşında telefondan tükenmez kalem satarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Henüz 20 yaşındayken Lori Anne Allison ile evlendi. Lori onu, arkadaşı Nicholas Cage ile tanıştırdı. Nicholas’ın çabaları sonucu onu elemelere sokacak bir ajansla anlaştı. Böylece şansı oyunculuktan yana dönmeye başladı. İlk filmini 1984 yılında yaptı. A Nightmare on Elm Street adındaki korku filmi çok ses getirdi. O sene Lori’den boşandı.

21 yaşına geldiğinde Wynonna Ryder ile flört etmeye başladı, 1993 yılında ayrıldılar. Beraber oldukları sürede tabloid basınında oldukça fazla haber oldular.
1994 yılında model Kate Moss ile birlikte olmaya başladı, bu ilişki de oldukça inişli çıkışlı idi. O sene New York’da bir otel odasını dağıtmak suçundan tutuklandı... Moss’tan ayrılana dek, sık sık  magazin basınına kavgaları yüzünden haber oldular. 1998 yılında ayrıldıklarından kısa bir süre sonra Johnny, Fransız şarkıcı ve oyuncu Vanessa Paradis ile birlikte olmaya başladı. 2001 senesinde evlenen çiftin Lily Rose adlı bir kız ve Jack adlı bir oğulları var.

None Johnny Depp Hollywood’un  en zengin aktörlerinden biri. Sahip olduğu evlerin yanı sıra özel bir jeti, Türk yapımı 48 m. boyunda Vajoliroja adında bir teknesi ve Bahamalarda  3,6 milyon dolar değerinde özel bir adası var. Teknesinin adı Vajoliroja, aile bireylerinin isimlerinin ilk hecelerinden oluşuyor. Vanessa, Johnny, Lily Rose ve Jack.2007 senesinde çok ciddi bir rahatsızlık geçiren ve oldukça uzun bir zaman hastanede tedavi gören kızları Lily Rose, onlara korkulu aylar yaşatsa da artık gayet sağlıklı. Kızları ve oğulları ile mutlu bir hayatları var.

None 2009 senesinde gösterime giren Public Enemies adlı film, ona oldukça duygusal gelmiş. Filmin çekildiği Statesville Hapishanesi’nde bir süre inceleme yapan Depp, 200 yılında hapishanede, katıldığı soygunlar yüzünden hayatını kaybeden üvey babası Robert Palmer’ı çok düşündüğünü ve onunla ilgili çok farklı şeyler keşfettiğini söylüyor.

None Bügüne dek aldığı tüm rolleri hakkıyla yaşatan Deep özellikle hayal gücü ürünü olan karakterleri - Edwards Scissorhand, Ichabood Crane, Jack Sparrow, Willy Wonka , Sweeney Todd - oynamaktan çok keyif alıyor. 2010 senesinde  gösterime girecek Alice Harikalar Diyarında da Mad Hatter’la yine böyle bir karakteri canlandırıyor. Çılgın bir gençlik yaşadıktan sonra şimdi oldukça dingin bir hayat süren başarılı aktör, “her sabah yoga yaptığını, hayatından zararlı her şeyi ve herkesi  çıkardığını” söylüyor. Johnny Depp, danışmanı ve en yakın arkadaşı olan kız kardeşi, eşi ve çocukları ile sakin bir hayat yaşıyor.

Filmography
Yıl            Film
1984 A Nightmare on Elm Street 
1985 Private Resort 
1986 Platoon 
1990 Cry-Baby, Edward Scissorhands 
1991 Freddy's Dead: The Final Nightmare 
1992 Stuff 
1993 What's Eating Gilbert Grape, Benny & Joon, Arizona Dream 
1994 Ed Wood 
1995 Nick of Time, Dead Man, Don Juan DeMarco 
1996 Cannes Man 
1997 Donnie Brasco, The Brave
http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_D._Pistone
 
1998 Fear and Loathing in Las Vegas, L.A. Without a Map 
1999 Sleepy Hollow, The Astronaut's Wife, The Source, The Ninth Gate 
2000 Chocolat, Before Night Falls 
2001 From Hell, The Man Who Cried, Blow
http://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_Abberline  
2002 Lost in La Mancha 
2003 Once Upon a Time in Mexico, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pear
lhttp://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Sparrow 
2004 Happily Ever After,  Finding Neverland, Secret Window
http://en.wikipedia.org/wiki/Sir_James_Matthew_Barrie
 
2005 The Libertine, Charlie and the Chocolate Factory, Tim Burton's Corpse Bride
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Wilmot,_2nd_Earl_of_Rochester
 
2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Sparrow
 
2007 Pirates of the Caribbean: At World's End, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street  
2008 Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson 
2009 Public Enemies, The Imaginarium of Doctor Parnassus, When You're Strange
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Dillinger 
2010 The Rum Diary, Alice in Wonderland

Kalplerinizi Isıtacak Yavrular!

Dünyanın en sevimli yavru hayvanlarıyla güne kısa bir ara verin!

Kalplerinizi Isıtacak Yavrular!
Kalplerinizi Isıtacak Yavrular! Devamını Oku >>

Yorum Yapın!